Hoe werkt Ge’staltung

Hoe werkt Ge’staltung

We hebben een werkwijze ontwikkeld om ruimtelijke identiteiten te ontwerpen en te versterken: ons modulair ontwerp SYSTEM. Bestaand uit drie g’rondstoffen – de mens, het gedrag, de ruimte – en drie ge’reedschappen – onderzoek, ontwikkeling, ontwerp.

3 gereedschappen

1. onderzoek

Wat is de vraag? Wat kenmerkt de drie g’rondstoffen? Hoe verhouden deze zich tot elkaar? Wat is de ruimtelijke identiteit?Wat zijn de wensen, eisen en kenmerken
waar deze aan moet voldoen?

Na een vraaggesprek met de klant (bij werk in opdracht), of een interne brainstorm (bij autonoom werk), wordt het onderzoek op de studio voortgezet met het hele team.

resultaat: advies; programma van eisen; moodboard/visuele presentatie van de grondstoffen

2. ontwikkeling

Op basis van het onderzoek worden één of enkele concepten ontwikkeld. In idee, materiaaltests en vormschetsen. Deze worden op een bijzondere ruimtelijke manier gepresenteerd, in de vorm van een Ge’stalte: Ge’staltung’s unieke 3D conceptpresentatie van gebruik, gevoel en materiaal.

resultaat: een eigen Gestalte; technische presentatie

3. ontwerp

Het onderzoeken en ontwikkelen leiden allereerst tot het definitief ontwerp, gevolgd door de daadwerkelijke realisatie van het fysieke object of de ruimte.

resultaat: technisch ontwerp; ruimtelijke realisatie